Tervetuloa Saaristomeren Biosfäärialueen kotisivuille!

Saaristomeren Biosfäärialue on rannikko – ja saaristoalueiden kestävän kehityksen elinvoimainen mallialue.

Täältä löydät tietoa siitä mitä biosfäärialue on, sen toiminnasta sekä alueen luonnosta ja kulttuurista. Biosfäärialueen koordinointi toteutetaan yhteistyössä Paraisten kaupungin, Kemiösaaren kunnan ja Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) ympäristö ja luonnonvarat vastuualueen välillä.

 

Uutiset

  • Saariston ympäristömessut Paraisilla 10-11.6.

    Saariston ympäristömessuilta vinkkejä kotiin ja mökille Paraisten Päivien yhteydessä perjantaina 10.6. ja lauantaina 11.6. järjestetään Saariston ympäristömessut, jonka teemoina ovat muun muassa: haja-asutusalueiden jätevesien puhdistaminen kuivakäymälät kompostointi talousveden hankinta vaihtoehtoiset energiaratkaisut piha ja puutarha Messujen tarkoituksena on tuoda ympäristöteemaan liittyvää tietoa lähelle Paraisten kaupungin ja saariston asukkaita sekä mökkiläisiä. Messuilla pääset tutustumaan tarkemmin erilaisiin laitteisiin […]

    Lue lisää >
  • Näyttely Ruovikko suhisee Korpoströmin Saaristokeskuksessa

    Ruovikko suhisee – taiteen ja tieteen vuoropuhelua meriruo´osta (Phragmites australis) Näyttely 16.3 – 3.7.2016 Auki tilauksesta huhtikuun loppuun asti (0400 212789), toukokuussa viikonloppuisin ja kesäkuusta lähtien päivittäin. Caroline Dear, Leon Patchett, Heli Konttinen, Katja Syrjä, Tiina Vainio ja Kimmo Ylönen   Vuonna 2010 Katja Syrjä ja Tiina Vainio ideoivat ja käynnistivät ruokoaiheisen tiedettä ja taidetta […]

    Lue lisää >
  • Uusi artesaaniruokakoulutus käyntiin

    Artesaaniruualla tarkoitetaan käsityömäisesti valmistettua, puhtaista elintarvikkeista valmistettua ruokaa. Koulutuksen tavoite on kehittää käsityömäistä elintarvikejalostusta, vahvistaa henkilökohtaista yrittäjäosaamista menestyvän yrityksen perustaksi sekä luoda edellytykset taloudelliselle kasvulle. Koulutus alkaa makukoulusta tutustuttamalla osallistujat maun ja tuoksujen mekanismeihin ja miten aisteja voidaan kehittää työkaluina artesaanituotteiden luomisessa. Koulutus koostuu mm. elintarviketeoriasta, yrittäjyydestä sekä käytännön kursseista, joissa syvennetään vilja-, maito-, liha-, […]

    Lue lisää >